Броят на самоубийствата сред руските офицери след началото на войната срещу

...
Броят на самоубийствата сред руските офицери след началото на войната срещу
Коментари Харесай

УНИАН: Расте броят на самоубийствата сред руските офицери

Броят на самоубийствата измежду съветските офицери след началото на войната против Украйна се е нараснал доста, написа украинската организация УНИАН.

„ Броят на самоубийствата измежду рашистите и съветските офицери след пълномащабното навлизане се е нараснал и е повишен доста. Някои от тях може да са свързани с такива страхове (че ще попаднат в ръцете на украинските си колеги – б.р.) “, споделя Андрий Юсов, говорител на Главно разследващо ръководство на Министерството на защитата, представен от организацията.

Според него Украйна е подготвена да одобри тези руснаци, които не желаят да си цапат ръцете в кръв и да извършват незаконни заповеди. Той акцентира, че става дума за хора от друг сан – от редови войници до генерали и командири. За да създадат това, те би трябвало да се предадат като част от плана " Искам да пребивавам ". Юсов счита, че това е най-хубавият и безвреден излаз от обстановката за съветските офицери.

" Ние подсигуряваме отношение в сходство с Женевските конвенции и интернационалното филантропично право, макар че става дума за убийци и агресори. Това значи да подсигуряваме, че ще става въпрос за залавяне ", добави той.

Към март 2023 година броят на убитите съветски офицери във войната против Украйна доближи 2000 души, написа УНИАН, без да показва източник на числата. През юни този брой нараства до 2152 офицери, от които 597 са със звание майор и нагоре. Ликвидирани са и 1554 военнослужещи със звание от лейтенант до капитан.

Няма без значение удостоверение на тези данни.

На 11 юли покрай Бердянск, Запорожка област, въоръжените сили на Украйна са нанесли удар по съветски щаб, вследствие на който са убити няколко съветски офицери, в това число генерал-лейтенант Олег Цоков.

В наскоро окупирания Мариупол украински партизани всеобщо отровиха съветски офицери. Окупационните власти подозират, че в храната на отровените са сипани цианид и пестициди.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР